Informatie

 

Energetix Magneetproducten,

 

Veel aanvullende onderzoeken werden nog gedaan, vooral in Amerika en natuurlijk Japan, waar het gebruik van magneten al heel gewoon is. De werking is daar zo onomstreden dat het Japanse ministerie van volksgezondheid het dragen van magneten aanbeveelt.

Wat gebeurt er
Simpel gezegd neemt het bloed de energie op die de magneet uitstraalt, deze energie komt in de bloedbaan en geeft de rode bloedlichaampjes een “ energy boost”. De rode bloedcellen kunnen weer volledig los stromen in de bloedbaan en door hun hernieuwde energie zijn ze weer beter in staat zuurstof op te nemen en afvalstoffen af te scheiden. Dit vitale bloed komt vervolgens in alle cellen. Vitale cellen zetten het lichaam aan tot herstel van het zelfgenezende vermogen dat het lichaam heeft. Het immuunsysteem wordt gestimuleerd, de cellen verjongen zich beter, en pijnverlichting wordt ervaren.

Magneet therapie, waarom juist nu ?
De moderne mens heeft nogal wat te verwerken: stress, slecht eten, weinig bewegen en elektrosmog tasten ons gestel aan. Chronische vermoeidheid, aandoeningen van het immuunsysteem en belasting van de bijnieren zijn het gevolg.

Veel van mijn klanten gebruiken de positieve effecten van magnetische energie om hun gezondheid te verbeteren en het gevoel van welzijn.

In mijn Praktijk (zie site Praktijk Henk vd Zanden), werk ik ondersteunend met Energetix. Zowel om direct in te zetten bij vastzittende spieren of gewrichten als wel bij meer energie te behalen of behouden.

In een persoonlijk gesprek kan ik u adviseren in de producten van energetix en welke bij u zouden passen. Hieronder komen wat aandachtspunten waar u wellicht uw klacht bij ziet staat ( of vergelijkbaar )
Ik kan niet alles benoemen waar ik positieve resultaten bij haal Dat zou teveel tekst zijn op deze site.

Maar in het bijzonder wil ik benoemen:

 • meer energie, in het algemeen en bij sporters
 • minder stress, zeker bij BurnOut en Hooggevoeligheid.
 • prikkelverwerking. Betere concentratie in de klas,
 • spanningen bij Reisziekte of bij Examenvrees of andere spannende momenten natuurlijk
 • migraine
 • rugpijn zowel onderrug als bovenrugklachten
 • gewrichtspijn als gevolg van bijvoorbeeld artrose of reuma
 • vermoeidheid. ook bij Fybromyalgie bijvoorbeeld. maar ook na een heftige periode
 • artritis
 • depressies.  maar ook bij Burnoutklachten
 • tennis elleboog
 • sneller herstel van het lichaam na operaties
 • circulatieproblemen
 • hoofdpijn
 • slechte bloedsomloop
 • voetklachten zoals hielspoor, krampen, pijnlijke voeten etc.
 • beenklachten, krampen, doorbloedingsklachten, vermoeidheid, onrustige benen

 

De magneet zelf
Energetix maakt gebruik van zeer krachtige magneten. Het zijn elektrisch opgeladen Neodymium magneten. De sterkte van de gebruikte magneten is meestal 1200 Gauss, de werkingsduur van deze magneten bijzonder lang. Neodymium magneten verliezen 1% kracht per 100 jaar.  Door de kracht van deze slechts kleine magneten zijn we in staat moderne design sieraden te maken, elegant, modern en zelfs “schitterend”. Op deze manier is de toepassing van magneettherapie niet alleen goed voor de gezondheid maar ook betaalbaar, pijnloos, eenvoudig toe te passen en leuk om te dragen.

De gebruikte materialen zijn: koper, goud,  rhodium en stainless steel. Er zijn al armbanden vanaf € 29,-. Verder vindt u in de collectie nog colliers, hangers, oorbellen, zooltjes, rugbanden, massagestenen, etc. Het duurste stuk is een 18 karaats vergulde halsketting met prachtige kristallen voor € 220,-.

Energetix is niet meer nieuw in Nederland en België en wordt gepresenteerd op diverse beurzen door heel Benelux. De consument is zeer enthousiast en komt terug met mooie resultaten. Bijzondere verhalen over positieve werking en herstel sterken ons vertrouwen dat er een mooie toekomst voor de therapie van Energetix magneet sieraden voor ons ligt.

Onderzoek over magneetveldtherapie

Een studie over magnetic field deficiency syndrome
Intensief magnetisch veld 500 – 1000 jaar geleden. Duidelijk verminderd magnetisch veld heden.

Dr. Kyoeche Nakagawa, M.D., hoofd van het Isuzu ziekenhuis in Tokio (Japan) beschrijft een ziekte die hij het magnetic field deficiency syndrome noemt in een gepubliceerd onderzoek. De symptomen zijn:

 • stijve schouders
 • rugproblemen gepaard gaande met hoofdpijnen
 • fibromyalgie
 • slapeloosheid
 • verteringsproblemen
 • bloedcirculatieproblemen
 • algemene vermoeidheid

In het kader van zijn onderzoek werd een zeer uniek onderzoek ondernomen waarbij vragenlijsten verzonden werden naar in totaal 11648 gebruikers van magneettherapie * , waarvan de uitkomsten daarna geëvalueerd werden. De resultaten toonden aan dat meer dan 90% van die ondervraagde gebruikers een positief effect ondervonden en slechts 10% van mening was geen effect te voelen. Er werden geen neveneffecten gerapporteerd!

*Magnetische pleister: noordpool op de huid gericht, kracht van de magneet: 590 Gauss

Een studie met magnetische riemen
De Japanse arts Dr. Yoshia Oay voerde in 1986 een dubbelblinde studie uit waaraan 80 mensen met problemen aan de lumbale wervels deelnamen. 50 deelnemers kregen een magnetische riem met een kracht van 1500 gauss, de overige 30 patiënten kregen een riem die er net hetzelfde uitzag, maar met een kracht van slechts 200 gauss (placebo). Een veel hogere doeltreffendheid met een duidelijke verbetering van de symptomen werd vastgesteld bij de groep die behandeld werd met de krachtige magneten. In de groep met de zwakkere magnetische riemen of placebo’s werd geen effect of verbetering bereikt.

(Bron: Dr. E. Helzaptel, P. Crepon & C. Philippe Magnet Therapy, Thorsons Publishing group Ltd., 1986)

Gebruikersstudie met magnetische sieraden
De firma ENERGETIX Magnet Therapy voerde in 2003 een enquête uit, gebruik makend van een heel duidelijk gestructureerde vragenlijst die ze bezorgde aan meer dan 400 gebruikers van magneettherapie sieraden. Zowel mannen als vrouwen werden ondervraagd. Om hun symptomen te evalueren werd een schaal gebruikt van “een” (geen / geen symptomen) tot “tien” (heel sterk / voortdurende symptomen). In het kader van deze enquête beoordeelden de gebruikers het effect van magnetische sieraden op basis van deze evaluatieschaal die typisch is voor dit soort onderzoeken.

De symptomen werden opgetekend voor het begin van de magneettherapie en vier weken later werd een nieuwe evaluatie uitgevoerd.  De gebruikte magnetische sieraden en accessoires waren gepolariseerd met de noordpool op het lichaam gericht. De kracht van de magneten bedroeg ten minste 1200 gauss.  Enkel volledig ingevulde enquêtes werden opgenomen in de resultaten. Van een totaal van meer dan 400 ondervraagde personen, rapporteerden slechts 15 mensen geen verandering in de symptomen.  Alle anderen maakten melding van een grote verbetering van de oorspronkelijke klachten en / of symptomen.

 

Wilt u zelf een Energetix proberen, ga dan  naar de webshop.

Indien u meer informatie wil over het zelfstandig werken met deze producten voor extra inkomen, kijk dan bij Wordt distributeur.