Informatie

Magneet therapie oud of nieuw product ?

Geschiedenis
Het gebruik van de werking van magnetische krachtvelden op het lichaam ten behoeve van de gezondheid is al heel oud. Bij opgravingen van prehistorische waarde zijn al magnetische “ gebruiks” gesteenten gevonden. Egyptische hiërogliefen maken vermelding van magneet therapieën. In 1780 is het de Duitse arts Anton Mesmer die na onderzoek van de therapie startte met de verwerking van magneten in riemen en sieraden opdat de mensen ze constant kunnen dragen. Dichter bij onze moderne tijd is het de arts Linus C. Pauline die in 1954 het onderzoekt startte naar de effecten van magneettherapie op het hemoglobine gehalte van het bloed. Hij ontvangt een Nobel prijs voor zijn onderzoek dat duidelijk maakt dat het succes van de magneettherapie heeft te maken met het simpele feit dat ons bloed ijzer bevat en zich dus eenvoudig energetisch laat opladen.

Veel aanvullende onderzoeken werden nog gedaan, vooral in Amerika en natuurlijk Japan, waar het gebruik van magneten al heel gewoon is. De werking is daar zo onomstreden dat het Japanse ministerie van volksgezondheid het dragen van magneten aanbeveelt.

Wat gebeurt er
Simpel gezegd neemt het bloed de energie op die de magneet uitstraalt, deze energie komt in de bloedbaan en geeft de rode bloedlichaampjes een “ energy boost”. De rode bloedcellen kunnen weer volledig los stromen in de bloedbaan en door hun hernieuwde energie zijn ze weer beter in staat zuurstof op te nemen en afvalstoffen af te scheiden. Dit vitale bloed komt vervolgens in alle cellen. Vitale cellen zetten het lichaam aan tot herstel van het zelfgenezende vermogen dat het lichaam heeft. Het immuunsysteem wordt gestimuleerd, de cellen verjongen zich beter, en pijnverlichting wordt ervaren.

Magneet therapie, waarom juist nu ?
De moderne mens heeft nogal wat te verwerken: stress, slecht eten, weinig bewegen en elektrosmog tasten ons gestel aan. Chronische vermoeidheid, aandoeningen van het immuunsysteem en belasting van de bijnieren zijn het gevolg.

Miljoenen mensen gebruiken de positieve effecten van magnetische energie om hun gezondheid te verbeteren en het gevoel van welzijn en wel in het bijzonder voor:

 • meer energie
 • minder stress
 • migraine
 • rugpijn
 • gewrichtspijn
 • vermoeidheid
 • artritis
 • depressies
 • tennis elleboog
 • circulatieproblemen
 • hoofdpijn
 • slechte bloedsomloop

De magneet zelf
Energetix maakt gebruik van zeer krachtige magneten. Het zijn elektrisch opgeladen Neodymium magneten. De sterkte van de gebruikte magneten is meestal 1200 Gauss, de werkingsduur van deze magneten bijzonder lang. Neodymium magneten verliezen 1% kracht per 100 jaar.  Door de kracht van deze slechts kleine magneten zijn we in staat moderne design sieraden te maken, elegant, modern en zelfs “schitterend”. Op deze manier is de toepassing van magneettherapie niet alleen goed voor de gezondheid maar ook betaalbaar, pijnloos, eenvoudig toe te passen en leuk om te dragen.

De gebruikte materialen zijn: koper, goud,  rhodium en stainless steel. Er zijn al armbanden vanaf € 29,-. Verder vindt u in de collectie nog colliers, hangers, oorbellen, zooltjes, rugbanden, massagestenen, etc. Het duurste stuk is een 18 karaats vergulde halsketting met prachtige kristallen voor € 220,-.

Energetix is redelijk nieuw in Nederland en België en wordt gepresenteerd op diverse beurzen door heel Benelux. De consument is zeer enthousiast en komt terug met mooie resultaten. Bijzondere verhalen over positieve werking en herstel sterken ons vertrouwen dat er een mooie toekomst voor de therapie van Energetix magneet sieraden voor ons ligt.

Onderzoek over magneetveldtherapie

Een studie over magnetic field deficiency syndrome
Intensief magnetisch veld 500 – 1000 jaar geleden. Duidelijk verminderd magnetisch veld heden.

Dr. Kyoeche Nakagawa, M.D., hoofd van het Isuzu ziekenhuis in Tokio (Japan) beschrijft een ziekte die hij het magnetic field deficiency syndrome noemt in een gepubliceerd onderzoek. De symptomen zijn:

 • stijve schouders
 • rugproblemen gepaard gaande met hoofdpijnen
 • fibromyalgie
 • slapeloosheid
 • verteringsproblemen
 • bloedcirculatieproblemen
 • algemene vermoeidheid

In het kader van zijn onderzoek werd een zeer uniek onderzoek ondernomen waarbij vragenlijsten verzonden werden naar in totaal 11648 gebruikers van magneettherapie * , waarvan de uitkomsten daarna geëvalueerd werden. De resultaten toonden aan dat meer dan 90% van die ondervraagde gebruikers een positief effect ondervonden en slechts 10% van mening was geen effect te voelen. Er werden geen neveneffecten gerapporteerd!

*Magnetische pleister: noordpool op de huid gericht, kracht van de magneet: 590 Gauss

Een studie met magnetische riemen
De Japanse arts Dr. Yoshia Oay voerde in 1986 een dubbelblinde studie uit waaraan 80 mensen met problemen aan de lumbale wervels deelnamen. 50 deelnemers kregen een magnetische riem met een kracht van 1500 gauss, de overige 30 patiënten kregen een riem die er net hetzelfde uitzag, maar met een kracht van slechts 200 gauss (placebo). Een veel hogere doeltreffendheid met een duidelijke verbetering van de symptomen werd vastgesteld bij de groep die behandeld werd met de krachtige magneten. In de groep met de zwakkere magnetische riemen of placebo’s werd geen effect of verbetering bereikt.

(Bron: Dr. E. Helzaptel, P. Crepon & C. Philippe Magnet Therapy, Thorsons Publishing group Ltd., 1986)

Gebruikersstudie met magnetische sieraden
De firma ENERGETIX Magnet Therapy voerde in 2003 een enquête uit, gebruik makend van een heel duidelijk gestructureerde vragenlijst die ze bezorgde aan meer dan 400 gebruikers van magneettherapie sieraden. Zowel mannen als vrouwen werden ondervraagd. Om hun symptomen te evalueren werd een schaal gebruikt van “een” (geen / geen symptomen) tot “tien” (heel sterk / voortdurende symptomen). In het kader van deze enquête beoordeelden de gebruikers het effect van magnetische sieraden op basis van deze evaluatieschaal die typisch is voor dit soort onderzoeken.

De symptomen werden opgetekend voor het begin van de magneettherapie en vier weken later werd een nieuwe evaluatie uitgevoerd.  De gebruikte magnetische sieraden en accessoires waren gepolariseerd met de noordpool op het lichaam gericht. De kracht van de magneten bedroeg ten minste 1200 gauss.  Enkel volledig ingevulde enquêtes werden opgenomen in de resultaten. Van een totaal van meer dan 400 ondervraagde personen, rapporteerden slechts 15 mensen geen verandering in de symptomen.  Alle anderen maakten melding van een grote verbetering van de oorspronkelijke klachten en / of symptomen.

Opvallende statistische resultaten werden bereikt bij de 403 ondervraagde personen die de sieraden minstens 4 weken droegen  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

:o(  erger

:o/  geen verandering

:o)  tot 20% verbetering

:o))  meer dan 20% verbetering

 

 

 

Vrouwen :o( :o/ :o) :o))
Aantal symptomen*
Hoofdpijnen 110 0 8 3 99
Migraine 49 0 8 0 41
Melancholie 30 0 2 1 27
Slapeloosheid 130 1 14 9 106
Spanning in de nekstreek 144 0 8 11 125
Rugpijn 129 0 7 15 107
Gewrichtspijn 118 0 7 6 105
Gebrek aan energie/vermoeidheid 145 0 8 10 127
Menstruatieproblemen 54 0 9 3 42
Totaal: 909
Mannen :o( :o/ :o) :o))
Aantal symptomen*
Hoofdpijnen 10 0 0 0 10
Migraine 4 0 0 0 4
Melancholie 2 0 0 0 2
Slapeloosheid 15 0 1 0 14
Spanning in de nekstreek 16 0 0 0 16
Rugpijn 15 0 1 0 14
Gewrichtspijn 15 0 1 0 14
Gebrek aan energie/vermoeidheid 14 0 1 2 13
Totaal: 91
Niet geslachtsgebonden :o( :o/ :o) :o))
Aantal symptomen*
Circulatie 4 0 0 0 4
Huidproblemen 3 0 0 0 3
Snurken 1 0 0 0 1
Ontwenning van nicotine 1 0 0 0 1
Zenuwen / stress 6 0 0 0 6
Menopauze problemen 2 0 0 0 2

Wilt u zelf een Energetix proberen, ga dan  naar de webshop.

Indien u meer informatie wil over het zelfstandig werken met deze producten voor extra inkomen, kijk dan bij Wordt distributeur.